Matchan juominen jatkuu ja hyvältä tuntuu

Hieman ehtikin jo kulumaan aikaa edellisestä postista, mutta olen edelleenkin hyvin ihastunut uuteen tuttavuuteeni matchaan. Kyseinen superjuoma on tosiaan parantanut vointiani merkittävästi ja minulla on sellainen olo kuin olisin uudelleensyntynyt.

Matchaan tutustuminen on myös saanut minussa aikaan sen, että minun on jotenkin helpompi tutustua myös muihin juttuihin. Olen alkanut työpaikallani juttelemaan täysin ventovieraille ihmisille todella itsevarmasti, vaikka näin ei ole todellakaan aina ollut. Olen myös aloittanut uuden kirjan lukemisen. Olo on yksinkertaisesti sanottuna ollut todella energinen viime aikoina ja hyvä fiilis näkyy siinä, että uskalla tehdä ja kokeilla uusia asioita, ja uskon vahvasti omaan onnistumiseeni.

Lueskelen netistä myös paljon ohjeita ja artikkeleita omia tottumusten ja rutiinien muuttamisesta. Yksi kiinnostava teksti julkaistiin Holisti-nimisellä sivustolla. Kyseisen tekstin aiheena oli elämän muutosten tekeminen kesäloman jälkeen, mikä itseasiassa kuulostaa aika kiinnotavalta. Kysymys oli kuitenkin niinkin pienestä yksityiskohdasta kuin kahvin korvaamisesta jollain toisella juomalla. Tämä ei  minua sinällään koskettanut, koska olen juonut kahvia säännöllisesti hyvin kauan aikaa sitten, mutta teksti oli silti monella tavalla silmiä avaava. Se sai minut näkemään esimerkiksi sen, että oma matchateen juomisen aloittaminen on itseasiassa ollut aika iso hyppy. Ihmisen ei ole helppo muuttaa omia tottumuksiaan ja rutiinejaan, kuten minun tapauksessa tavallisen vihreän teen juominen. Jotkin tutkimukset jopa väittävät, että uuden asian omaksumiseen menisi jopa 66 päivää. Minun mielestäni tämä on todella liioiteltua, ellei kyse sitten ole jostain vahvasta taipumuksesta tai jopa addiktiosta. Mutta uskon kuitenkin, että omia taipumuksiaan ei pysty kovin helpolla muuttamaan, ei ainakaan, jos ei erikseen tee suunnitelmallista työtä sen eteen.

Kannattaa lukea edellinen blogipostaus, jossa kerron kuinka aloin juomaan matchateetä.